45 producten voor thuisonderwijs

Thuisonderwijs aan kleuters kan ontzettend leuk zijn. Met een beetje liefde, fantasie en ja, ook geduld, kom je een heel eind! We gaven eerder deze week al een aantal tips voor thuisonderwijs aan kleuters. Onze belangrijkste tip: Ga geen schooltje spelen, maar blijf vooral jezelf en kijk goed hoe je jouw kleuter kunt stimuleren tot spelen. Kleuters leren namelijk overal, vooral thuis en vooral spelend. De basis zit al in je kind en daarnaast kunnen mooie materialen je een handje helpen om het leerproces te ondersteunen. Daarom in dit blog een overzicht van 45 producten die het thuisonderwijs extra leuk en leerzaam kunnen maken. 

Spelend leren rekenen

Getallen, cijfers, aantallen. De wereld zit er vol mee. Gaatjes voor de veters in je schoenen, steentjes in de tuin, koekjes in de trommel en potloden in de doos. Overal zijn hoeveelheden, overal kun je rekenen. Ook onderstaande materialen kun je inzetten om te oefenen met rekenen bij thuisonderwijs.

Meer rekenen en cijfers

Oefenen met taal en letters

Veel kleuters zijn al gefascineerd door letters. Zijn ze hier al aan toe? Dan kun je hen extra in aanraking brengen met letterspelletjes en het herkennen van de letters oefenen. Let op: Als kleuters geen interesse hebben in letters en lezen kun je dit stimuleren, door bijvoorbeeld regelmatig voor te lezen of letters te benoemen, maar pushen heeft geen zin. 

Meer taal en letters

Eigen wereldje uitbouwen

Veel kinderen hebben hun eigen wereldje. Ze spelen de hele dag hondje, zijn in de ban van robots en machines of willen niets anders dan met poppetjes en auto’s spelen. Sluit aan bij waar je kind mee bezig is en stimuleer door elementen toe te voegen. Tijdens het spelen doen kinderen allerlei vaardigheden op. Zo bedenken ze verhaaltjes en bedenken allerlei manieren om hun eigen wereldje uit te bouwen. Twee tips: Speel met je kind mee én laat kinderen vertellen wat ze aan het doen zijn.

Bekijk ook: In de bouwhoek

Voor de knutselfreaks

Gebruik je de tijd om heerlijk met je kind te knutselen, dan is het leuk om hier een thema aan te verbinden. Dat kan lente of boerderij zijn, maar ook een ander thema dat jouw kind interesseert. Maak een gezellige themahoek in de kamer en bedenk knutselactiviteiten die daar bij passen. Op Pinterest kun je ook veel inspiratie opdoen met ideetjes die bij je thema aansluiten.

Meer hobby en knutselen

Buiten spelen is ook onderwijs

In een kleutergroep is buitenspelen een belangrijk onderdeel, omdat er buiten zoveel te ontdekken valt. Niet alleen is er de ruimte om te rennen en samen te spelen, maar ook om materialen te verzamelen en te experimenteren met zand en water. Vies worden hoort er bij!

Meer buitenspeelgoed