8 handige hulpmiddelen voor jouw klas

Materialen die je op meerdere manieren en meerdere situaties in school kunt gebruiken. Daar heb je wat aan! In dit blog zetten we 8 handige hulpmiddelen op een rij en geven een aantal tips voor het het gebruik. Het leuke aan al deze materialen is: Ze zijn niet alleen in de kleutergroep prima te gebruiken, maar door de hele school heen inzetbaar.

1 – Beschrijfbare sheets

Deze veelverkochte 10-delige set transparante sheets kun je gebruiken voor al het papierwerk op A4-formaat. Doe het papier in de transparante sheet en beschrijf de sheet met een whiteboardstift. Werkbladen hoeven zo niet steeds gekopieerd te worden, maar je wist ‘de schrijfsels’ uit en het volgende kind kan met hetzelfde blad aan de slag. Ook erg handig om losse opdrachten die je geeft stevig in te bewaren en aan te bieden tijdens keuzewerk of opdrachten in weektaken. Het papier verfrommelt niet en ook het twintigste kind dat de opdracht in handen krijgt aan het einde van de week heeft nog een stevig en goed leesbaar papier in handen. Bespaar dus op kopieerkosten én bewaar je losse opdrachten een mooie manier. Deze set wordt geleverd per 10 stuks.

Bestel Beschrijfbare sheets

 

2 – Rekenstaaf

Deze rekenstaaf met knikkers is echt een old-school hulpmiddel. Een basisartikel dat je voor alle leerlingen bij het beginnend rekenen kunt inzetten. Zeker een aanrader in de individuele begeleiding bij het maken van sommetjes tot 20. Op de foto niet zo goed te zien, maar deze rekenstaaf is 35 cm lang! Een product in stevige uitvoering waar je vele jaren plezier van kunt hebben.

Bestel Rekenstaaf met knikkers

 

3 – Set van 5 zandlopers

Deze zandlopers hebben alle vijf een verschillende doorlooptijd, wisselend van 30 seconden, 1 minuut, 3 minuten, 5 minuten tot 10 minuten. Erg handig om de afgesproken tijd voor kinderen direct visueel te maken. Niet alleen voor kinderen die nog geen klok kunnen kijken, maar ook voor kinderen die moeite hebben om zich aan tijdafspraken te houden. De zandloper is dan wel omkeerbaar, hij liegt niet. Is het zand op, dan is de tijd ook echt op. Vooral bij het spelen van spelletjes kan dit een hoop discussie voorkomen. Deze set wordt geleverd per 5 stuks en ze zijn ongeveer 9 cm hoog.

Bestel Set Zandlopers

 

4 – Maatbekerset (5-delig)

Deze maatbekerset mag niet ontbreken in je ontdekhoek en/of bij de watertafel. De kinderen kunnen experimenteren met hoeveelheden en maten. Ook in de midden- en bovenvouw prima inzetbaar, want de 5 verschillende inhoudsmaten (1000 ml, 500 ml, 300 ml, 200 ml, 100 ml) worden inzichtelijk door in de praktijk te ontdekken. Door de handige schenktuit aan elke maatbeker wordt ‘overgieten zonder knoeien’ extra makkelijk.

Bestel Maatbekerset

 

5 – Grote pincet

Oefen de fijne motoriek en de oog-hand coördinatie met deze pincetten, die voor kleine peuter- of kleuterhanden uitermate geschikt zijn. De pincetten zijn goed te gebruiken voor sorteeroefeningen en een uitstekend hulpmiddel voor de kleine onderzoeker. Deze set extra grote pincetten wordt geleverd per 12 stuks in verschillende kleuren. Elke pincet is 12 cm lang.

Bestel Pincetten

 

6 – Klik kubussen

In 1 klik zitten ze goed aan elkaar, deze klik kubussen. Geef de blokjes om vrij mee te spelen en in een ommezien worden allerlei leuke bouwwerkjes gemaakt. Maar dat niet alleen: Je kunt deze blokjes ook uitstekend inzetten voor allerlei activiteiten voor de beginnende rekenaar met allerlei kleine oefeningetjes. Oefen met minder, meer, hoger, lager of maak kleine sommetjes. Gebruik de verschillende kleuren om te sorteren of om kleine sommetjes visueel te maken. Bijvoorbeeld 2 blauwe en 3 gele blokjes worden samen 5 blokjes. De kunststof Klik kubussen worden geleverd als set per 100 stuks in een pot.

Bestel Klik kubussen

 

7 – Magneetstaaf

In een blog over handige hulpmiddelen mag de magneetstaaf niet ontbreken. Al eerder schreven we er een blog over met een aantal tips om de magneetstaaf te gebruiken bij educatieve activiteiten. Dat gaan we hier dus niet herhalen. Een aanrader is het zeker én het past in elk budget!

Bestel Magneetstaaf

 

8 – Dobbelsteen met vakjes

Een product dat we nooit hoeven uit te leggen als we op een beurs staan is de dobbelsteen met vakjes. Iedere leerkracht ziet direct de mogelijkheden: In een handomdraai maak je eigen spelletjes met letters, cijfers, namen of plaatjes. Laat kinderen hun eigen verteldobbelstenen maken of gebruik een aantal van deze dobbelstenen om te oefenen met klokkijken. Deze grote dobbelsteen van 15cm is dus multifunctioneel en snel inzetbaar bij allerlei activiteiten. Een ‘musthave’ voor elke klas

Bestel Dobbelsteen met vakjes

 

Deel winkelmand