Bij het thema van de Kinderboekenweek: Wolf in het bos

Leuk nieuws! In de afgelopen jaren maakten we regelmatig prentenboeken bij verschillende thema’s, o.a. rondom de Kinderboekenweek. Door verhuizing en de groei van Credu.nl was er de afgelopen 2 jaar geen project, maar dit jaar zijn we terug met Wolf in het bos.  Een beproefd concept met prentenboek, miniboekjes om uit te delen, een aantal lessuggesties en binnenkort ook de video. Nu alvast uit voorraad leverbaar, zodat je na de zomer direct aan de slag kunt met de voorbereiding op de Kinderboekenweek. 

Er is een wolf gezien. De specht vindt het maar nepnieuws en het hert met z’n grote gewei is ook niet onder de indruk, maar andere dieren zijn echt bang. Verschillende dieren uit het bos doen hun verhaal, maar is het wel waar? Is er wel een wolf? Op elke bladzijde zegt een bosdier iets over de wolf, die gesignaleerd zou zijn. Kloppen de meningen van de dieren wel? Of is het inderdaad maar een verzinsel? Wat is er waar? En wat niet? Wolf in het bos is een verhaaltje dat uitdaagt om net even verder te kijken…

Ook het thema van de kinderboekenweek Gi-ga-groen nodigt uit om op onderzoek te gaan. Werk je over diersporen, de boswachter of bosdieren? Dan sluit Wolf in het bos hier naadloos op aan. Maar ook als je een andere insteek neemt kan dit verhaaltje een mooie aanvulling zijn.

Prentenboek

Het hardcover prentenboek Wolf in het bos is het 17e deel uit de serie. Kijk voor meer informatie over deze serie op www.studioard.nl

Miniboekjes (per 10)

Geef de kinderen een leesbaar cadeautje mee en stimuleer zo het voorlezen thuis! Een uniek concept dat veel leesplezier oplevert!

Download handreiking bij Wolf in het bos

We maakten speciaal voor de Kinderboekenweek een handreiking bij Wolf in het bos. Deze kun je downloaden om te gebruiken voor een educatief project. Vul je e-mailadres in om dit document toegestuurd te krijgen.

Toestemming(Vereist)

Meer info

Wolf in het bos is een productie van StudioARD en exclusief verkrijgbaar bij Credu.nl. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de organisatie van de Kinderboekenweek, maar haken met een educatief project in op het thema. De boekjes zijn tijdelijk beschikbaar in een beperkte oplage.

In de categorie Kinderboekenweek hebben we meer materialen voor je op een rij gezet die je bij dit thema zou kunnen gebruiken.

Categorie Kinderboekenweek

Credu.nl is in de zomervakantie gesloten

Bestellen is mogelijk, maar de eerste verzending is op 15 augustus. Lees meer>

Deel winkelmand