Bij mij thuis – Kinderboekenweek 2023 tips

De Kinderboekenweek 2023 start op 4 oktober met het thema Bij mij thuis. Kinderen kunnen zoveel leren van de verschillen tussen mensen, gezinnen en woonsituaties. Veel scholen werken dan ook over aanverwante thema’s als Familie of Wonen. In ons assortiment vind je heel wat producten die je bij deze thema’s kunt gebruiken. In dit blog een aantal tips en we presenteren je ook een aantal nieuwe producten van Guidecraft die hier zeker bij passen!

Thema Wonen

Hoe woon je zelf? En hoe woont de ander? Wat heb je nodig om te kunnen wonen en wat gebeurt er allemaal in huis? Hoe wordt een huis eigenlijk gebouwd? Allemaal vragen die aan de orde kunnen komen in het thema wonen. Een breed thema, dat begint bij de eigen thuissituatie.

Nieuw in ons assortiment is een prachtig poppenhuis van natuurlijke materialen. Niet alleen heel goed te gebruiken om allerlei woonsituaties na te spelen, maar ook fantastisch om te combineren met het thema herfst en heel lang speelplezier van te hebben!

Ook nieuw zijn de kleurrijke speelobjecten uit de Discovery serie van Guidecraft. De Regenboog huizen zijn groot, stevig en multifunctioneel te gebruiken en de set Regenboog figuren bestaat uit 16 poppetjes in 8 kleuren (elk groot en klein). Op de verteltafel, de lichttafel en in de bouwhoek; overal kan er heerlijk gespeeld worden met deze prachtige sets.

Meer thema Bouwen & wonen

Tip: Aftelkalender Huis 

Voor allerlei situaties te gebruiken! Deze handige aftelkalender in de vorm van een kalender kun je gebruiken voor feestdagen of projecten. Bijvoorbeeld om af te tellen of om elke dag een vraag, verrassing of activiteit uit te kiezen.

Het huis is gemaakt van papier-maché en kan dus ook beschilderd of beplakt worden waardoor je het helemaal passend in je thema kunt verwerken. 

De ondergrond op de foto is van Mepz

Bestel Aftelkalender

Thema Familie

Bij mij thuis als thema nodigt ook uit om te werken over familie. Wie wonen er allemaal bij jou thuis en wie is eigenlijk je familie? Een uitnodigend thema, maar soms ook kwetsbaar, want een familie kan best complex zijn. In ons assortiment hebben we allerlei sets met poppetjes en figuren om samen te spelen, te praten en te ontdekken, zoals bijvoorbeeld de community speelset van Lanka Kade.

Ook de Regenboog Community poppetjes zijn bij dit thema een absolute aanrader. Door kleurrijke, maar neutrale vormgeving kunnen kinderen zich op hun eigen manier verplaatsen in de figuren en steeds weer nieuwe figuren maken. Schroef de gekleurde elementen op de kop van het poppetje en er ontstaat een nieuw figuur. 

De Regenboog Community poppetjes zijn verkrijgbaar in een kleine en grote set.  

Meer Familie en Poppetjes