De Golden Ratio van ABEL Blocks Mini

Ken je de Golden Ratio (of Gulden Snede)? Het is misschien wel een van de bekendste wiskundige hulpmiddelen. Deze ratio wordt al honderden jaren gebruikt bij het ontwerpproces en zorgt ervoor dat ontwerpen er zo esthetisch mogelijk uitzien. Het heeft alles te maken met hoe afmetingen zich tot elkaar verhouden. Deze verhoudingen zien we ook in de natuur terug, bijvoorbeeld in de hoek waaronder bloemblaadjes zich tot elkaar verhouden.

ABEL Blocks maakte met De Golden Ratio sets blokjes die qua afmetingen afgestemd zijn op deze perfecte golden ratio. Hierdoor krijg je tijdens het ontwerpen op een speelse manier sneller mooie resultaten en is er automatisch een stimulans voor het ruimtelijk inzicht.

Maak zelf mooie figuren, bouw bruggetjes of gebruik de Golden Ratio blokken bij je themawerk op school. ABEL Blocks gaan zeer lang mee en laten zich ook goed combineren met bestaande speelplankjes.

Het grootste blok uit de Golden Ratio set is het hetzelfde als de Abel Blocks mini. De kleinere blokjes staan in verhouding tot deze basis. Hierdoor kun je mooie curves maken.

Bestel ABEL Mini Golden Ratio

Deze bijzonder blokken zijn verkrijgbaar in sets van 24, 48 en 96 blokjes en zijn een aanwinst waar je vele, vele jaren plezier van zult hebben!

Aanvulling op ABEL Blocks en ABEL Mini 

Eerder verschenen in deze serie de supergrote ABEL Blocks en de kleinere ABEL Mini. We zetten de verschillen en de verschillende sets nog even voor je op een rij: