De winter op tafel!

De winter op tafel! De pinguïns, ijsberen en sneeuwmannen vechten om hun plekje. Werken over de Noordpool en Zuidpool, ijsberen en pinguïns, iglo’s en ijsbergen. Laat de winter maar komen! We geven je een aantal suggesties voor een mooie thematafel in de winter en zetten de leukste producten voor je op een rij.  

Tip: Met pinguïns in een winterlandschap kun je hele leuke stop-motion filmpjes maken. Weet je niet hoe dat moet? Meester Sander legde het aan aantal jaar geleden eens op een mooie manier uit (link). Ook kun je het gewoon uit gaan proberen met apps voor stop-motion op je tablet. Het idee is eigenlijk heel eenvoudig: Je maakt een foto, verplaatst de pinguïn, maakt weer een foto, verplaatst de pinguïn en zo verder. De gemaakte foto’s worden door de app achter elkaar geplaatst, waardoor er een stop-motion video ontstaat. Vaak kun je zelf de snelheid van de video bepalen. Kinderen vinden het prachtig dat de stilstaande situaties opeens veranderen in een bewegend verhaal. De thematafel komt tot leven!

Op boven- en onderstaande foto zie je de grote speelijsberg. Met dit mooie object krijgt je winterlandschap meteen vorm. Het is 40cm in de lengte en is van een sterke combinatie van gemalen steen en hars gemaakt. Hierdoor kun je het zowel binnen als buiten gebruiken en ook in de watertafel.  

Een thematafel aankleden met pompons, kleine steentjes of decoratie sneeuw maakt het nóg leuker. Om al die kleine deeltjes een beetje bij elkaar te houden, gebruiken wij zelf vaak de doorzichtige bak voor de lichttafel. Deze heeft een handige opstaande rand en een groot oppervlak om te spelen. 

Diverse leuke items voor de wintertafel

Deel winkelmand