De wonderlijk witte wereld om mee te spelen

Door spelmaterialen te combineren ontstaan er iedere keer weer mooie resultaten. Kijk eens wat je nog in de kast hebt liggen en let daarbij ook op vormen en kleuren om een mooi winterlandschap te maken. Kinderen kunnen er heerlijk mee spelen en het landschap steeds weer aanpassen aan hun spel. Voeg af en toe nieuwe elementen toe of haal wat weg om het spel een creatieve impuls te geven.

In deze situatie maakten we gebruik van een aantal materialen van COBLO. De kleurrijke magnetische blokken associeer je misschien niet direct met het thema winter. Maar door alleen de blauwe blokken te gebruiken en driehoekige transparante blokken toe te voegen als ijsbergen ontstaat er een echt ijslandschap. De blauwe Coblo Basisplaat vormt een mooie ondergrond. 

De herkenbare houten blokken van Stekkels zijn in zo’n landschap net echte rotsen. De handgemaakte houten blokken kennen vele mooi afgevlakte hoeken en zijn in verschillende sets verkrijgbaar. Al vele jaren een absolute topper bij Credu.nl!

De pinguins (uit deze 10-delige set) staan met droge voetjes op de ijsschotsen. Hiervoor gebruikten we de witte stenen uit de set Sfeer stenen Winter, een superhandige set die voor allerlei doeleinden te gebruiken is. 

Alle producten uit deze opstelling

Misschien heb je eigen materialen die je op een soortgelijke manier kunt toepassen of zijn er materialen uit dit blog die je nog kunt toevoegen. We zetten de gebruikte materialen even voor je op een rij. 

Meer aanraders voor op de wintertafel

Ook onderstaande producten kunnen een waardevolle toevoeging zijn voor een mooie speeltafel rond het thema winter. Daarnaast vind je in onze categorie winter meer algemene wintermaterialen. 

Extra Wintertip: Pop in winterkleding

Met de pop in de sneeuw spelen, dat is ook erg leuk. Wist je dat we naast een winterpakjes, laarzen en wanten ook een snowboard voor de pop in het assortiment hebben?

Bij Credu.nl vind je een aantal standaard poppen van 32 cm. Een mooie maat voor spel van peuters en kleuters Onze volledige collectie met kleding en accessoires is afgestemd op deze maat. Zo weet je altijd zeker dat de kleding past bij de poppen. De collectie wordt regelmatig aangevuld.

Poppen & kleding