4 Eenvoudige activiteiten met spiegels

Spiegels spreken altijd tot de verbeelding. Je kunt er gekke gezichten in trekken, licht in weerkaatsen of eindeloze herhalingen met voorwerpen creëren. In dit blog een aantal eenvoudige activiteiten met een set van 10 spiegels. In deze voorbeelden hebben we de spiegels met tape (op de achterzijde) aan elkaar geplakt, zodat ze goed naast elkaar blijven liggen of in een hoek kunnen staan.

1 – Bouwen op spiegels

Door met constructiemateriaal of blokken te bouwen op spiegels krijgt het bouwwerk een totaal andere dimensie. Wat het kind bouwt wordt direct gespiegeld, wat tot verrassende resultaten leidt. Op de foto is gebruik gemaakt van regenboogblokken, waarbij de transparante delen een mooi effect geven.

2 – Tekenen op spiegels

Tekenen of schilderen op spiegels geeft ander resultaat dan op papier. De gladde spiegelende ondergrond blijft voor een deel door de tekening heen ‘schijnen’ wat bijzondere resultaten kan geven. In het voorbeeld is gebruik gemaakt van een 3-in-1 potlood uit de serie Stabilo Woody. Wat je tekent met dit potlood kan eenvoudig weer verwijderd worden.

3 – Spiegelen met spiegels en ‘Loose parts’

Spiegel het beeld van een spiegel in de spiegel en er ontstaan eindeloze herhalingen. Door te combineren met ‘Loose parts‘ (Losse onderdelen zonder duidelijke functie) kunnen kinderen heerlijk experimenteren. Misschien moet je even goed kijken voor je het ziet, maar het is echt heel eenvoudig. Een aantal spiegels liggen plat op tafel en vier spiegels zijn met tape aan elkaar bevestigd en staan rechtop. De hoek is nu 90 graden, maar je kunt dit volledig ombuigen. Wij gebruikten voor dit voorbeeld gewoon een soort schilderstape. Wil je een steviger verbinding dan kun je ervoor kiezen om Duct Tape te gebruiken.

4 – ‘Schrijven’ in zand of zout

Schrijven in zand of zout is sowieso een leuke motorische oefening, maar door deze activiteit op een spiegel te doen krijgt de lijn die je trekt nog meer diepte en schaduw. Je kunt een aantal plastic spiegels met dubbelzijdige tape op een platte ondergrond plakken om te voorkomen dat ze verschuiven.

Wist je dat we ook dubbelzijdige spiegels in het assortiment hebben? Aan twee kanten spiegelend, dus dubbel zo leuk 🙂

Heb jij nog meer tips voor het werken met spiegels? We horen het graag via onze Facebookpagina.

Bestel set spiegels

Deel winkelmand