Fröbelmateriaal nieuwe stijl

Is bouwen met Fröbel spelmateriaal nog steeds up to date? Sina Spielzeug nam deze vraag als uitgangspunt bij het ontwikkelen van een diverse materialen die de methodiek van Fröbel volgen, maar ook het vrij denken en ontwerpen stimuleren. Fröbel was een pionier op het gebied van onderwijs. Hij vond spel de belangrijkste voorwaarde voor de ontwikkeling van het jonge kind. Die gedachte volgt Sina Spielzeug niet alleen in de presentatie van de klassieke materialen, maar ook in het bedenken van eigentijdse spelmaterialen.

Je vindt nu een eerste selectie van Sina Spielzeug bij Credu.nl. In de komende maanden komt er meer binnen. In dit blog vind je een eerste presentatie van diverse producten.

Uit de serie Fröbel spelmaterialen is dit de set Ronde Steentjes. Eenvoudig, kleurrijk en op vele manieren toepasbaar. Even vergeten wie Fröbel ook alweer was? Lees een korte beschrijving op de website van het Onderwijsmuseum

Een andere set uit dezelfde serie is deze kleine set met Ringen, Stokjes en Cirkels. 64 onderdelen om te spelen met geometrie, geleverd in een handig bewaardoosje en ook weer multifunctioneel inzetbaar.

Ook een aanrader is de set kleine bouwblokken (hierboven gecombineerd met ABEL blocks mini en Sina Voertuigen) met klassieke elementen als een bal, halve bol, cilinders en vele andere vormen in verschillende frisse kleuren. Kinderen bouwen hun eigen wereld en ontdekken de wiskundige relatie tussen de verschillende vormen. De gebogen blokken op de foto zijn van ABEL Blocks, die zijn nu ook in miniformaat verkrijgbaar! 

Zelf zijn we wel een beetje verliefd op de sets Voertuigen van Sina Spielzeug. Zoals je wel meer ziet hebben ze een minimalistisch uitgevoerd design, maar ze rijden ook erg goed en zijn ze qua prijs ook goed betaalbaar. Duurzaam geproduceerd en een lange levensduur!

Producten uit dit blog

Meer SINA SPIELZEUG
Deel winkelmand