Home Nieuws

Een gezellige boel in de bouwhoek

Bij de bouwhoek denkt een buitenstaander misschien aan een toren bouwen van blokken. Maar als kleuterleerkracht zie je een heleboel meer. In de bouwhoek is het een gezellige boel, waar van alles gebeurt. We geven je een paar tips om het nog veelzijdiger te maken.

Een heleboel verkeer in de bouwhoek

We zijn even wat aan het knutselen geweest om je te laten zien hoe leuk de brede wegtape is. Als de kinderen zelf een oude kartonnen doos tot autogarage ombouwen wordt het vast en zeker nog veel mooier. Sowieso zijn kartonnen dozen als basismateriaal in de bouwhoek een echte aanrader. Het grappige van deze tape is overigens dat je bij elk rolletje een autootje meegeleverd krijgt. Nog wat extra autootjes nodig? Wat dacht je van deze set?

playmobil

Een beestenboel in de bouwhoek

Ook leuk is het om speelgoeddieren toe te voegen aan de bouwhoek. De kinderen kunnen aan de slag om hokken te maken, weilanden te omheinen of een dierentuin te creëren. Afgelopen maand kochten we leuke en echt lijkende plastic speelgoeddieren in. Lekker voordelig en een handige aanvulling op het materiaal van elke peuter of kleutergroep. Je kunt kiezen uit wilde dieren, zeedieren en boerderijdieren. Van de boerderijdieren is ook nog een uitgebreide set in iets groter formaat verkrijgbaar.

beesten1

Een kleurrijke boel in de bouwhoek

Bouwen is ontdekken. Ontdekken van vormen, maar zeker ook van kleuren. De nieuwe set dierenplankjes (zie foto) wordt geleverd met voorbeelden, maar laat ook alle ruimte om zelf kleur en vorm toe te passen in de bouwhoek. O ja, over dieren en bouwen gesproken, voor de allerkleinsten hebben we ook nog hele leuke bouwplaten van Nijntje.

In een van onze vorige blogs schreven we al over de regenboogblokken. Deze kleurrijke en doorzichtige blokken geven een extra dimensie aan het spel. Leuk, maar wat waren ze snel uitverkocht. We verwachten ze binnen enkele weken weer op voorraad te hebben. Wil je een bericht ontvangen wanneer ze er weer zijn? Zet jezelf dan even op de wachtlijst voor dit product.

Wil je nog meer tips voor de bouwhoek? Op de website van juf Bianca vind je ze via deze link!