Herfsttafel om mee te spelen

Heb jij al gekeken wat je allemaal nog in de kast hebt liggen voor de herfsttafel? Combineren van bestaande en nieuwe materialen, met de materialen die de kinderen meenemen, zorgt ervoor dat je gevarieerde thematafels kunt maken. Een gevarieerd samengestelde thematafel vormt ook een leuke basis om mee te spelen. Voeg beestjes en poppetjes toe en het spel ontstaat vaak vanzelf! 

Nieuw in ons assortiment zijn o.a. de grote blank houten paddenstoelen. Decoratief en ook leuk om zelf te beschilderen. Daarnaast bieden we nu ook gedroogde dennenappels en eikels aan. Deze hebben twee voordelen: Lang niet iedereen heeft een bos om de hoek, dus op deze manier kom je eenvoudig aan je materialen én ze zijn goed gedroogd, dus lang houdbaar. Vergeet niet: combineer vooral met materialen die kinderen zelf meenemen. Het zelf meenemen van materialen vergroot de betrokkenheid. Je kunt bijvoorbeeld 1 hoekje maken met spelmateriaal en gedroogde materialen die je lang kunt bewaren en een hoek, tafel of bak met materialen die direct uit de natuur komen om te experimenteren en te ontdekken. Ook mooi om toe te voegen en er een echte speeltafel mee te maken zijn de Collecta speelbeestjes

Eikels, kleine dennenappels of andere materialen uit het bos laten zich ook goed gebruiken voor sorteren en telactiviteiten. Sorteer op grootte, tel de aantallen en oefen de motoriek. Op de foto hierboven gebruiken we hiervoor de Drie-grip tangen. Verder zie je de kartonnen Paddenstoelbordjes, die per 12 stuks verkrijgbaar zijn. Van de afgebeelde houten sorteerbak hebben we verschillende varianten. Klik hier om te bekijken. De kunststof eikels hadden we vorig jaar ook in het assortiment en zijn nu tijdelijk terug zolang de voorraad strekt. Leuk om zaden of pitten in te verstoppen of andere spelletjes mee te bedenken. 

De Schatzoek Blokken zijn een mooi hulpmiddel bij het maken van tentoonstellingen. De kinderen presenteren hun herfstschatten in de blokken die aan beide zijden voorzien zijn van gekleurde acryl vensters. In deze serie hebben we diverse producten die geschikt zijn voor ontdekhoeken, tentoonstellingen, thematafels en verzamelingen.

Bekijk categorie Herfst & Bos
Deel winkelmand