9 ideeën voor thema Herfst (lekker lang inspiratieblog)

Nog even en het wordt weer tijd om over de herfst te gaan werken. In een heel lang blog met veel ideetjes en producten geven we je graag een flinke portie inspiratie om er binnenkort een mooie start mee te maken. We gaan ons best doen de voorraad goed om peil te houden en de bestellingen zoals gewoonlijk binnen enkele werkdagen te leveren. 

Bij elke tip hebben we een aantal producten gebruikt die zich goed laten combineren om je zo te laten zien hoe je ze kunt gebruiken. Je kunt hier natuurlijk je eigen draai aan geven en een combinatie maken van onze producten, eigen spelmateriaal en zelfgemaakte dingen. Volg ook onze Instagrampagina voor extra updates en ideeën. 

1 – Speeltafel in herfstsferen

Een speeltafel vol poppetjes, dieren en allerlei plekken waar ze zich kunnen verstoppen. Een uitnodigende speeltafel met klein spelmateriaal nodigt kinderen uit om hun voorstellingsvermogen te gebruiken en samen te spelen.

2 – Knutselen met foamvormen

In ons assortiment vind je diverse foamvormen, zoals de hierboven afgebeelde bladeren. Je kunt ze gebruiken ter decoratie, om afdrukken te maken of op te plakken. Zoek op Credu.nl op het woord ‘foam’ om meer soorten te vinden.

-50%
Oorspronkelijke prijs was: €3.95.Huidige prijs is: €1.99.
-43%
Oorspronkelijke prijs was: €1.75.Huidige prijs is: €1.00.

3 – Champignons bestuderen

Een veilige manier om paddenstoelen goed te kunnen bekijken is door het bekijken van champignons. De sporen zien er onder een vergrootglas fascinerend uit! Tip: In een ontdekhoek kun je ook allerlei materialen tentoonstellen. 

4 – Paddenstoelhuisjes maken

Wie woont er in de paddenstoel? Maak samen paddenstoelhuisjes voor de bosbewoners en gebruik hierbij natuurlijke materialen als decoratie. Zo verander je de verteltafel in een prachtig paddenstoelendorp waar van alles gebeurt.

5 – Spelen met zand

Afdrukken maken, patronen herkennen, sporen zoeken of gewoon heerlijk rommelen met materialen. Maak een hoekje met een kleine zandbak en alleen maar materialen die met de herfst te maken  hebben en laat je fantasie de vrije loop!

6 – Boskrant maken

Wat staat er deze keer in de boskrant? Nieuws over het weer, over de dieren of over de bomen? Gebruik stempels, tekeningen en foto’s om een mooie krant te maken over alles wat zich afspeelt in het bos. Een leerzame en leuke activiteit.

7 – Regenjasdag

Wordt er regen verwacht? Plan een Regenjasdag en ga heerlijk buiten spelen in kleding die nat mag worden. Het weer is bijna nooit te slecht om buiten te zijn. Laat kinderen het ervaren en warm daarna binnen lekker op! Voor onze poppencollectie hebben we ook een regenjas met laarzen, dus die kan zo mee naar buiten.

8 – Verzamel bosdieren

Bosdieren spreken tot de verbeelding. Verzamel kleine beestjes voor op je thematafel of speeltafel. Praat over de dieren en bedenk er verhaaltjes mee. Breid je collectie steeds uit en voeg ook op de thematafel eens een nieuwe dier toe (of haal er weer een paar weg). Zo blijft het spel uitnodigend en afwisselend. De afgebeelde dieren zijn uit onze uitgebreide collectie van Lanka Kade. Deze dieren zijn stevig, blijven goed staan en zijn aan beide zijden bedrukt.

9 – Aankooptip boshuis

Dit prachtige boshuis van Guidecraft heeft een natuurlijke uitstraling en is van goede kwaliteit. Het wordt kant en klaar gemonteerd geleverd met alle afgebeelde accessoires als poppetjes en inrichting erbij. Uit de grote doos halen en direct spelen dus! Een aanwinst waar je jarenlang plezier van kunt hebben, niet alleen in de herfst.