Inspiratie halen uit de bijenkast

Een bijenkast vol met bijen en honing, dáár kun je ook inspiratie uit halen. Deze ijverige kleine beestjes zijn fascinerend door hun organisatie, de gedetailleerdheid van hun werk en de bijzondere smaak van het ‘product’ dat ze maken. De bijenkast is dan ook een ideaal object om centraal te zetten in het themawerk bij jonge kinderen. Ze zullen verwonderd raken van de vele BIJzonderheden! Bij Credu.nl hebben we daarom een uitgebreide collectie met materialen waarmee je dit thema vorm kunt geven. We laten je het graag zien aan de hand van deze bijenkast.

De basis van deze bijenkast maakten we met de blokken en plankjes van Just Blocks. Als je dit basismateriaal in je groep gebruikt zul je zeker ontdekken dat het vrijwel elke dag van pas komt. Er zijn ook heel diverse sets beschikbaar, zoals de Gaia Blocks die bedrukt zijn met de natuurlijke prints. Je ziet ze aan de voorzijde van onze bijenkast. 

De Honingbij Cijferstenen heb je misschien al vaker langs zien komen in onze blogs. Ze zijn een absolute favoriet, omdat ze zo veelzijdig toepasbaar zijn bij allerlei activiteiten. De bedrukte Honingbij activiteitenkaarten op de achtergrond zijn een extra aanvulling naast deze bijtjes. Ook de Lanka Kade Bij is een vrolijk gestreepte aanwinst! 

De Bio playtray bijenkorf is dit jaar nieuw! We vulden het met gele speelrijst die qua kleur goed bij het thema past. De bloemen uit de serie Toobs staken we in de gele ‘BEE-U-Tiful’ klei van Dutch Dough. 

Producten voor dit thema

Wil je met dit thema aan de slag? Kijk eens in je kasten wat je zoal aan soortgelijke producten beschikbaar hebt en vul aan waar nodig. In onderstaande lijst vind je de items die we voor dit blog gebruikten, aangevuld met andere items rondom de Bijenkast. Heb je zelf foto’s gemaakt van dit thema? Tag ons of deel je foto via Instagram

ACTIE SCHOOLSETS

10% korting op schoolsets!!! Credu.nl bestaat dit jaar 10 jaar! Daarom deze maand een tijdelijke actiekorting op een aantal populaire schoolsets.

Lees meer >