Home Nieuws

Juf, meester, mag de zandbak open?

Natuurlijk. Het wordt mooi droog lenteweer! De zandbak mag open. Maar wat gaan we in de zandbak doen? In dit blog een korte presentatie van het leukste zandbakspeelgoed, met een aantal praktische tips om het spel te verdiepen. En valt het weer nog wat tegen? Veel van de materialen zijn ook uitstekend te gebruiken met speelzand, zodat je binnen verder kunt!

Mocht de temperatuur wel flink gaan stijgen dan kun je in iedere geval heerlijke ijsjes laten maken. Zandijsjes natuurlijk. Met de hierboven afgebeelde set zandvormen ijsjes is het net echt. Tip: Zet een oude tafel in de zandbak. Zo kunnen de kinderen op stahoogte werken en hun ijsjes, gebakjes en andere bedenksels mooi ‘verkopen’.

zandbakspeelgoed-kleuters

Natuurlijk kun je ook met allerlei vormen, schepjes en rollers aan de slag om te experimenteren met zand. De zandroller op bovenstaande foto heeft bijvoorbeeld de structuur van een bandenspoor, maar er zijn ook andere rollers verkrijgbaar. In de speciale categorie buiten spelen vind je nog veel meer leuke items. Speciaal geselecteerd voor gebruik op school, maar natuurlijk ook handig op vakantie of thuis!

zandbakspeelgoed-vormen

Sowieso is het erg interessant voor kinderen om allerlei vormen uit te proberen. Tip: Maak het zand wat vochtig om zo de vormen nog beter tot uitdrukking te laten komen. Hierboven afgebeeld: De zandvorm Eiffeltoren, set voertuigen en de zandvorm piramide.

zandbakspeelgoed-metselen

Sommige vormen lenen zich uitstekend voor het maken van bouwwerken. Zoals deze metselset voor gebruik in de zandbak. Een bak met water erbij, zand een beetje nat maken, vorm vullen en stenen stapelen. Zeker weten dat kinderen zich al snel een echte bouwvakker voelen!

zandbakspeelgoed-binnen

Door verschillende materialen te combineren kun je het spel stimuleren. Denk daarbij voor buiten ook aan plankjes, emmers, plastic buizen of stenen. Binnen kun je ook combineren met klein materiaal. Zoals hierboven Playmobil dat toegepast is op de zandtafel. De kasteelmuren geven de mogelijkheid om je eigen zandkasteel te bouwen. Speelzand is hierbij zeer geschikt omdat het zich makkelijk in een vorm laat zetten.

zandbakspeelgoed-letters-cijfers

Tot slot. De letters en cijfers. Ook in de zandbak kan spelend geleerd worden. We hebben zandvormen letters en cijfers al eens eerder onder de aandacht gebracht, omdat je ze ook als handige sjablonen kunt gebruiken. In de zandbak horen ze natuurlijk ook helemaal thuis.

Bekijk producten in categorie Buiten spelen