Kinderboekenweek 2017 met Bange Boef

Boef blijft voor het eerst alleen thuis. Heel stoer. Maar het is toch een stuk spannender dan hij dacht…

Bange Boef is een prentenboek voor gebruik in de Kinderboekenweek 2017: Over licht en donker, alleen thuis zijn, enge geluiden en spannende schaduwen. Via De Onderwijsstudio kun je een compleet project bestellen met lesmateriaal, vingerpopjes, prentenboek en miniboekjes om uit te delen. Op Credu.nl sluiten we hierbij aan met materialen waarmee je een lichtatelier kunt maken, kunt werken met schaduwen, kleuren en patronen en zo het thema supercompleet uit kunt werken.

Thema: Gruwelijk Eng

Het thema van de Kinderboekenweek die op 4 oktober 2017 van start gaat is Gruwelijk Eng. Het verhaal van Bange Boef sluit aan op dit thema, maar geeft je direct ook de mogelijkheid om er op een educatieve en creatieve manier mee aan de slag te gaan:

  • Donker, licht en schaduwen spelen een belangrijke rol in Bange Boef. In het lesmateriaal bij dit verhaal krijg je allerlei tips om de kinderen hiermee te laten experimenteren.
  • Patronen en reeksen, streepjes en stippen komen vaak terug: De zebra met de streepjespyjama, onder een streepjesdekbed met stippeltjesbehang in zijn kamer. In het lesmateriaal vind je dit terug in diverse kant en klare werkbladen en opdrachten.
  • Waar zijn kinderen bang voor? Op een herkenbare manier vraagt het verhaal aandacht voor de manier waarop kinderen bang kunnen zijn, zonder hen bang te maken of onnodig angst op te roepen.
  • Bij angst hoort ook geruststellen en bemoedigen. De papa in het verhaal speelt hierin een voorbeeldrol. Hij bevestigt Bange Boef in wie hij is door hem ondanks zijn bangheid complimenten te geven.

Bestel Bange Boef via De Onderwijsstudio

Bekijk categorie Kinderboekenweek op Credu.nl