Kinderboekenweek 2022: Gi-ga-groen

Wolf in het bos voor jouw educatieve project

Het thema van de Kinderboekenweek is Gi-ga-groen. Hierin staat de natuur en buitenavonturen centraal. Om je op weg te helpen om rondom dit thema een educatief project vorm te geven presenteren we het verhaaltje Wolf in het bos. Het is verkrijgbaar als prentenboek en miniboekje met gratis handreiking voor gebruik in school of kinderopvang.

Er is een wolf gezien. Alle dieren uit het bos doen hun verhaal, maar is het wel waar? Is er wel een wolf? In dit verhaaltje zijn sommige dieren in paniek, anderen doen heel stoer of zijn boos. Sommigen laten hun fantasie teveel spreken. Op elke bladzijde zegt een bosdier iets over de wolf, die gesignaleerd zou zijn. Kloppen de meningen van de dieren wel? Of is het nepnieuws? Wat is er waar? En wat niet? Wolf in het bos is een verhaaltje dat uitdaagt om net even verder te kijken…

Ook het thema van de kinderboekenweek Gi-ga-groen nodigt uit om op onderzoek te gaan. Werk je over diersporen, de boswachter of bosdieren? Dan sluit Wolf in het bos hier naadloos op aan. Maar ook als je een andere insteek neemt kan dit verhaaltje een mooie aanvulling zijn.

Miniboekjes beschikbaar. Deel uit en stimuleer voorlezen thuis!

Wolf in het bos is het 17e deel uit de Digiprentserie. Tijdelijk is het ook als miniboekje verkrijgbaar. Deze bestel je per 10 stuks en kun je cadeau geven aan de kinderen in je groep. Een beproefd concept dat in praktijk heel goed werk. Want hoe leuk is het om als kind het boekje waarover gewerkt is, zelf mee naar huis te nemen? Zo stimuleer je het vertellen en voorlezen thuis. 

Wolf in het bos bestellen

Download handreiking bij Wolf in het bos

We maakten speciaal voor de Kinderboekenweek een handreiking bij Wolf in het bos. Deze kun je downloaden om te gebruiken voor een educatief project. Vul je e-mailadres in om dit document toegestuurd te krijgen.

Toestemming(Vereist)

Meer info

Wolf in het bos is een productie van StudioARD en exclusief verkrijgbaar bij Credu.nl.    Wij zijn niet verantwoordelijk voor de organisatie van de Kinderboekenweek, maar haken met een educatief project in op het thema. De boekjes zijn tijdelijk beschikbaar in een beperkte oplage.

In de categorie Kinderboekenweek hebben we meer materialen voor je op een rij gezet die je bij dit thema zou kunnen gebruiken.

Categorie Kinderboekenweek

Waarom Wolf in het bos?

  • Sluit aan op thema Kinderboekenweek
  • Aanleiding tot gesprek en ontdekkingen
  • Miniboekjes beschikbaar
  • Video beschikbaar (binnenkort)
  • Onderdeel van een serie