Kinderboekenweek: Worden wat je wil

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Het thema van de Kinderboekenweek (6-17 okt 2021) is ‘Worden wat je wil’.

Kinderen spelen graag herkenbare beroepen na. Dokter, winkelier, schoenmaker of politie. Het spreekt tot de verbeelding en nodigt uit tot verhaaltjes en spel. Ook een verteltafel of speelhoek inrichten rondom een beroep is daarom een goed idee, bijvoorbeeld de Dierenarts. 

De afgelopen tijd zag je op Credu.nl al heel wat houten beestjes langskomen van Lanka Kade. Wist je dat er ook verschillende figuren rondom beroepen zijn?

Ook rollenspel is typisch iets voor het jonge kind. Binnen een herkenbare rol kan het kind zich uiten, leert het nieuwe woorden en ervaart het sociale interactie. Daag kinderen daarom uit om verschillende rollen aan te nemen en speel af en toe met ze mee.

PlanToys biedt een serie met verschillende sets, zoals de Chirurgieset en de Kappersset. Eenvoudige hulpmiddelen bieden kinderen handvatten om het spel te kunnen spelen en brengen hen op nieuwe ideeën.

Kinderboekenweek: Producten rondom beroepen

Speciaal voor de periode van de Kinderboekenweek hebben we een selectie voor je klaargezet rondom het thema ‘Beroepen’. Misschien zit er iets voor je bij om je thema net even dat extra’s te geven.

Thema Beroepen
Deel winkelmand