Makedo: Schroef de stukken karton aan elkaar!

Een tijdje geleden tipte meester Sander ons al over een heel leuk product: Makedo. Na het horen van zijn uitleg én het zien van zijn uitpakvideo (zie onder) waren wij meteen enthousiast. Het duurde even voor de juiste contacten gelegd waren, maar nu vind je bij Credu.nl de eerste sets van Makedo (een startsetje van 30 onderdelen en een groepsset met 360 onderdelen) in de webshop. Binnenkort vullen we aan met losse onderdelen, maar neem vast de tijd om dit product te ontdekken. Als eerste de video van meester Sander. Hij maakte er een leuke uitpakparty van.

Waarom heeft niemand dit eerder bedacht?

Het idee is vrij eenvoudig. Je hebt een set kunststof schroeven, een speciale schroevendraaier en een zaagje en je kunt aan de slag. Het leuke van Makedo is dat je aansluit bij een activiteit die kinderen gewend zijn, namelijk iets moois maken van karton. Spelen met een kartonnen doos is iets wat vrijwel alle kinderen doen. De doos wordt een boot, een vliegtuig of een hondenhok en met een beetje fantasie zelfs een raket. Iedereen heeft dit wel eens gedaan, toch? Een beetje plakband, een touw of wat lijm doen wonderen. Met Makedo kun je verschillende kartonnen onderdelen nog steviger aan elkaar bevestigen. Dit maakt de spelmogelijkheden nog groter, maar dat niet alleen. Je bent direct bezig met het stimuleren van het technisch inzicht. Kinderen komen vanzelf allerlei vragen tegen, zoals: Hoeveel schroeven heb ik nodig om het stevig te maken? Wat is de slimste manier om te zagen door het karton? Hoeveel stukken karton kan ik aan elkaar maken?

Een impressie van de mogelijkheden zie je in onderstaande video:

Voordelige kennismaken of investeren in een prachtige Educatieset

Wil je Makedo uitproberen, zoek je een leuk Sinterklaascadeautje (ook voor thuis!) of werk je met een beperkt aantal kinderen? Dan is de Makedo Koolkit 30 een aanrader. Wil je Makedo inzetten in een school, bijvoorbeeld bij hoekenwerk of een techniekcircuit dan is de Educatieset een waardevolle aankoop. Hiermee kunnen minstens 10 kinderen tegelijk aan de slag. Tip: Verdeel de kinderen in groepen en maak er een competitie van. Wie maakt het grootste, mooiste of stevigste bouwwerk? Op Instagram en op de website van Makedo vind je meer leuke tips!

 

Deel winkelmand