Makedo – Bouwen met karton

Opmerking voorraad: Vanwege de bouw van een nieuwe fabriek in combinatie met de corona crisis heeft Makedo grote vertraging in de levering. Op dit moment is er geen voorraad. Houdt deze pagina in de gaten voor nieuwe voorraad of zet jezelf op de wachtlijst bij de producten hieronder. De verwachting is dat we pas in juni 2021 weer nieuwe voorraad hebben.

In iedere school wordt wel met karton gebouwd en is er thuis een grote doos dan weten de kinderen er wel raad mee! Een hutje of boot is zo gemaakt. Met Makedo breid je de mogelijkheden van het bouwen met karton enorm uit. Makedo bestaat uit een aantal tools waarmee je al spelend, zagend en schroevend de leukste bouwwerken maakt van karton.

Een kartonnen doos wordt omgetoverd tot een vliegtuig, een eierdoos en wc-rollen worden samen een vrachtwagen. Makedo laat jong en oud met veel plezier alles in huis recyclen én upcyclen!

Meester Sander probeerde Makedo in de praktijk (zie video). Zijn conclusie: “Wil jij creatief aan de slag in de klas? Dan is deze set zeker een aanrader. Je kunt heel eenvoudig van (oud) karton de prachtigste dingen maken. In mijn eigen kleuterklas gebruik ik de set vooral om samen met de kinderen toffe hoeken te maken, zoals een echt vliegtuig of een brandweerkazerne. Oudere kinderen kunnen heel eenvoudig eigen kleding of maskers maken. Ook bouwwerken of voertuigen horen tot de mogelijkheden.” Lees hele review


Diverse gereedschappen

Naast de plastic veiligheidszaag, die in de 4+ sets geleverd wordt, is er ook een metalen zaagje. De adviesleeftijd is hierbij 7+. Deze kun je eventueel los aanschaffen via Credu.nl. Ook los verkrijgbaar is de vouwroller, waarmee je mooie vouwlijnen in het karton kunt maken.

Op het Youtube-kanaal van Makedo krijg je tips over hoe je karton het beste kunt zagen, hoe je er veilig gaten in kunt boren en hoe je het makkelijk vouwt. Met die tips kun je snel én veilig aan de slag met jouw Makedo set! De nieuwe sets zijn goed te combineren met eerder aangeschafte Makedo producten.

Startset en groepsset Makedo:

Extra schroeven en los gereedschap:

Opruiming Makedo:

Waarom Makedo?

  • Nieuwe wijze van bouwen met karton
  • Stimuleer hergebruik!
  • Topkwaliteit, jaren speelplezier
  • Educatieset beschikbaar
  • Eenvoudig in gebruik
  • Eindeloze mogelijkheden…