Meten met Dinobotten? Hoe dan?

Veel jonge kinderen houden van onderzoeken. Ze willen archeoloog worden of ontdekkingsreiziger. Maar waarom? Ergens in hen zit iets dat het onbekende wil onderzoeken en wil dromen van verre landen en andere tijden. Sommige kinderen hebben dan ook grote interesse in dino’s, botten en opgravingen. Vanuit deze interesse van de kinderen kun je allerlei leuke rekenactiviteiten bedenken. 

In dit blog laten we je een paar mooie foto’s zien van een product dat uit twee onderdelen bestaat: Een bottenset met 16 botten en een aanvullende set met activiteitenkaarten. 

De botten kun je begraven, in de zandbak of in een bak tuinaarde. De kinderen kunnen ze voor een ander begraven, die ze vervolgens op gaat graven. Natuurlijk moet ook onderzocht worden van welk dier het bot is. De link met een ontdekhoek is dus zo gelegd. Met de aanvullende kaartenset kun je ook allerlei meetactiviteiten doen. Meet hoelang de botten zijn, vergelijk de grootte, of leg ze van groot naar klein. Zowel de botten als de kaarten zijn goed schoon te maken, dus het geeft niet als ze een beetje vies worden. 

ACTIE SCHOOLSETS

10% korting op schoolsets!!! Credu.nl bestaat dit jaar 10 jaar! Daarom deze maand een tijdelijke actiekorting op een aantal populaire schoolsets.

Lees meer >