Nieuwe spellen en puzzels van Kleuteruniversiteit

Ken je de spellen van Kleuteruniversiteit al? Eerder verschenen al het Racespel en het Telkwartet. Nu zijn er drie nieuwe spellen en puzzels verschenen: Het Kleuteruniversiteit Bewegingsspel, de Meetpuzzel en de Telrijpuzzels. Alle spellen zijn nu bestelbaar via Credu.nl en in dit blog laten we je er iets meer van zien. 

Het Kleuteruniversiteit Bewegingsspel

Over het nieuwe Bewegingsspel zouden we een heel blog vol kunnen schrijven. Je kunt er zo ontzettend veel mee doen. Gelukkig hebben Sander en Sanne een video gemaakt, waarin ze het spel uitgebreid toelichten:

De Meetpuzzel

De Kleuteruniversiteit meetpuzzel traint de begrippen kort en lang op een logische wijze. Wanneer de stroken in een onjuiste volgorde worden geplaatst, klopt de afbeelding niet en is de fout direct te zien. De puzzel is aan beide kanten bedrukt. De stippen op de achterkant van de puzzel zijn een hulpmiddel, maar kunnen ook als puzzel op zich worden gebruikt. De kinderen maken steeds combinaties van twee stroken zodat er een hoeveelheid van 10 ontstaat.

Ontdek meer

Telrijpuzzels seizoenen (2x 2 puzzels)

Met deze set van twee Kleuteruniversiteit Telrijpuzzels kun je puzzelen en gelijktijdig de volgorde van de telrij leren, of juist direct de volgorde van telrij neerleggen en zo de afbeelding correct neerleggen. Beide puzzels zijn aan beide kanten bedrukt, het zijn dus 2×2 puzzels. Een kind verwijdert de puzzelstukken uit het raamwerk en bepaalt welke puzzel hij wilt maken. Vervolgens legt hij de puzzelstukken op de juiste volgorde van de telrij in het raamwerk. De afbeeldingen op de puzzels zijn de seizoenen: lente, zomer, herfst en winter.

Ontdek meer

Eerder verschenen: Racespel en Telkwartet

Eerder dit jaar presenteerden we het Racespel en het Telkwartet. Beiden ook uit een product van Kleuteruniversiteit!

Deel winkelmand