Nog meer pret: Hier is het rijmkwartet!

Het leuke aan kwartet is dat ook jonge kinderen het al snel zelfstandig kunnen spelen. Het principe is eenvoudig, maar levert ook leuke (leer)momenten op. Want hoe houd je al die kaartjes vast en hoe zorg je ervoor dat een ander niet stiekem op jouw kaarten kan kijken? Alleen dat is al een kunst op zich. Daarnaast moet je er ook nog mee om kunnen gaan dat de spelregels door je medespelers wel eens anders geïnterpreteerd kunnen worden. Wat doe je als een ander een fout maakt? Hoe reageer je als iemand expres vals speelt? Maar hoe het spel ook verloopt, de winnaar is natuurlijk altijd degene met de meeste kwartetten. 

In de serie kwartetten presenteert Kleuteruniversiteit nu het Rijmkwartet. Kinderen hoeven niet te kunnen lezen, maar kunnen aan de hand van de plaatjes de bijbehorende rijmwoorden opvragen bij hun medespelers. 

Met woorden als kip, sneeuw, steen, boek, fles, dak, vuur, brood, maan, sok en stier kan het rijmen geoefend worden. Tijdens het spelen zullen kinderen elkaar automatisch gaan corrigeren als een plaatje niet met het juiste rijmwoord benoemd wordt, want koe rijmt niet op vier en voet rijmt niet op steen. Je slaat met dit eenvoudige spelletje dus 2 vliegen in 1 klap: Leuk een spelletje spelen én het rijmprincipe oefenen.

Bestel het Rijmkwartet

Het Rijmkwartet is nu bestelbaar en is onderdeel van een steeds verder groeiende serie spellen van Kleuteruniversiteit (met ook het Vormenkwartet en het Telkwartet). De spellen zijn geschikt voor zowel school als thuis.

De spellen onderstrepen het ‘Spelend Wijzer’ principe dat Kleuteruniversiteit als lijfspreuk hanteert. Bekijk hieronder de andere spellen uit de serie.

Meer spellen van Kleuteruniversiteit

Deel winkelmand