Presenteer je thema met een presentatieboek

Ga je een nieuw thema starten? En gebruik je daarbij een boek, of wil je jouw thema op een leuke manier presenteren? Dan kun je zelf een presentatieboek maken. Nieuw in ons assortiment zijn boeken van papier-maché. Ze zijn eenvoudig van uitvoering en naar eigen creativiteit verder af te werken. 

Stel dat je gaat werken over de winter en je presenteert de kinderen een leuk versierd boek. Ze vinden het spannend wat er in zal zitten. Je laat de ze raden wat het thema is aan de hand van de buitenkant van het boek. Dan gaat het boek open en komen er allerlei leuke materialen uit of een mooi prentenboek. De start van het thema is gemaakt en het presentatieboek kan een plekje krijgen op de thematafel. 

In dit voorbeeld hebben we het boek geverfd en daarna zowel van binnen als buiten beplakt. Als je niet teveel lijm gebruikt zou je het boek ook weer kunnen hergebruiken door de geplakte elementen te verwijderen en daarna licht op te schuren. 

De presentatieboeken zijn verkrijgbaar in 2 verschillende maten. We hebben ook de binnenmaat erbij gezet, zodat je vooraf kunt zien of jouw boek of materialen erin passen. In dit blog laten we je zien hoe je een presentatieboek zou kunnen gebruiken voor het thema winter. 

Materialen uit dit blog

Voor dit blog gebruikten we het boekje Wiebelpinguïn (uit de Digiprentserie) voor het thema winter. Dit boekje is ook leuk voor kinderen die moeite hebben om stil te zitten. Ze zullen zich zeker in Wiebelpinguïn herkennen. We zetten alle materialen nog even voor je op een rij:

-88%
Oorspronkelijke prijs was: €4.25.Huidige prijs is: €0.50.
-88%
Oorspronkelijke prijs was: €4.25.Huidige prijs is: €0.50.
MEer winter

ACTIE SCHOOLSETS

10% korting op schoolsets!!! Credu.nl bestaat dit jaar 10 jaar! Daarom deze maand een tijdelijke actiekorting op een aantal populaire schoolsets.

Lees meer >