Regenboog stenen, nu ook als schoolset

De regenboog stenen waren in 2018 mateloos populair en daarom zelfs enige tijd niet verkrijgbaar. Dubbel goed nieuws: ze zijn weer op voorraad en dit jaar ook als schoolset verkrijgbaar. In een eerder blog lieten we je al zien dat regenboog stenen op allerlei gebieden in te zetten zijn, zelfs om muziek mee te maken. In dit blog focussen we op het algemene gebruik en natuurlijk de schoolset. 

Want, waarom zijn zulke eenvoudige steentjes opeens zo populair? Zodra je ze beet pakt heb je al een deel van het antwoord te pakken. De stenen voelen zacht en hebben een mooie ronde vorm. Kinderen vinden dat prettig en spelen er graag mee. Vervolgens kun je er allerlei activiteiten mee doen, zoals stapelen, waarbij de balans gezocht moet worden. 

In zowel de standaard set als de schoolset regenboog stenen vind je stenen in verschillende groottes en kleuren. Hierdoor kun je reeksen maken op kleur of formaat en allerlei spelletjes bedenken. Ook kun je de stenen combineren met spelmateriaal. Gebruik ze als stapstenen op de verteltafel of als rotsen in een landschap. Al met al een set waar kinderen niet snel mee uitgespeeld raken.

De nieuwe, uitgebreide schoolset is nog meer toegespitst op educatief gebruik. Je vindt hierin niet alleen 252 gekleurde regenboog stenen in diverse groottes, maar ook allerlei kaarten en hulpmiddelen om spelletjes te spelen. Gebruik de kleurenschijf of getallenschijf om te draaien en leg de juiste kleur en het juiste aantal. Maak prachtige voorbeelden na, van eenvoudig tot moeilijk. Maak de reeksen af of speel gewoon heerlijk met zo ontzettend veel gekleurde stenen.

Bekijk details schoolset

Verschillende sets regenboog stenen

Bekijk hieronder de verschillende sets die verkrijgbaar zijn. Naast de standaard regenboog stenen zijn er ook transparante regenboogstenen, die goed bruikbaar zijn in combinatie met een lichttafel.