Reizen en Vervoersmiddelen in de praktijk (Kinderboekenweek)

In ons vorige blog presenteerden we al het project Hond op reis, in aansluiting op het thema van de Kinderboekenweek. In dit blog laten we je zien hoe je met eenvoudige materialen allerlei leuke activiteiten kunt doen rondom de thema’s Reizen en Vervoersmiddelen. 

In de serie sjablonen hebben we nu ook het thema Vervoersmiddelen. De sjablonen kun je gebruiken voor allerlei knutselactiviteiten, maar je kunt ze ook gebruiken op de lichttafel. Door de transparantie krijg je bijzondere effecten en menging van kleuren. Met vloeipapier kun je allerlei creaties maken, waarbij het licht van de lichttafel een extra dynamiek geeft aan de voorstelling. 

Ook nieuw: Echt werkend verkeerslicht en flitspaal

Spelen met autootjes en het nabootsen van verkeerssituaties wordt nog echter met het verkeerslicht en de flitspaal. Door op het knopje te klikken flitst de flitspaal of gaat het verkeerslicht op groen. Erg leuk om te combineren met bijvoorbeeld de Waytoplay-baan. 

Uitgelicht: Racespel

Een van de meest populaire artikelen van de afgelopen maanden is het Racespel uit de serie spellen van Kleuteruniversiteit. De kracht van het racespel is dat je oefent met verschillende getalbeelden en hoeveelheden. De honderd losse kaarten bieden hoeveelheden in verschillende structuren waarbij kinderen verschillende strategieën kunnen gebruiken.

Ook kun je met dit spel zelf allerlei activiteiten bedenken en zit je niet vast zit aan 1 manier van spelen. De video waarin Meester Sander en Juf Sanne het Racespel introduceren vind je hier

Meer over Voertuigen, Reizen en Kinderboekenweek 

Nog meer producten in dit thema
Deel winkelmand