Show Stenen en andere materialen voor je verteltafel

Het ‘geheim’ van dit blog zit een beetje verstopt. Op de afbeelding zie je allerlei materialen gecombineerd, maar hoe blijft de achtergrond zo mooi rechtop staan? Daar zorgen de Show Stenen voor. We laten je hieronder hetzelfde plaatje zien, maar dan van de zijkant. Dan kun je de Show Stenen zien en dit ook zelf gebruiken om met de kinderen een mooie achtergrond te maken bij de verteltafel.

We maakten een achtergrond met een groot wit vel papier, ingekleurd met Stabilo Woody’s en met een beetje water uitgeveegd, net als met aquarelpotloden. Deze achtergond staat rechtop in een paar Show Stenen. Deze nieuwe stenen zijn superhandig om vellen papier met plaatjes of instructies rechtop te presenteren. Het advies is om maximaal 1 A4-tje per steen te gebruiken, maar een groter vel stevig papier of karton blijft ook staan als je meerder stenen gebruikt. In deze afbeelding zijn ze gebruikt voor de achtergrond, maar je kunt er ook methodische kaarten, letterkaarten of mooie plaatjes mee ‘showen’.

Als we nog even verder inzoomen op de foto zie je nog een supergrappig object, dat ook nieuw is in ons assortiment: de miniatuur speelgrot (11,5 cm). Hier gebruikt om deze beer een thuis te geven, maar ook te gebruiken met Playmobil, in een bak vol kriebelbeestjes of als decoratief item op je thematafel.

En zie je de bomen op de achtergrond? Deze komen uit een houten set met allerlei bomen, struiken en heggen met seizoensgebonden details. Ideaal materiaal voor op een verteltafel of voor in de bouwhoek.

We zetten alle artikelen die je op deze afbeelding tegenkomt nog even voor je op een rij: