Spelidee: Waterwereld in een houten bak

Een waterwereld zonder water? Door een bak te vullen met blauw speelzand kun je op een ‘droge’ manier met andere materialen combineren en zo een waterwereld creëren. In dit blog gebruiken we als basis voor het spelidee de nieuwe houten speelbak van 25 cm. Een eenvoudig hulpmiddel dat je op allerlei manieren kunt inzetten. We vulden het met Creall Speelzand Blauw. Dit speelzand heeft een stevige structuur en is prettig om mee te spelen. 

Je kunt de bak vullen met allerlei materialen, maar ook erom heen van alles bedenken zodat je een complete thematafel kunt maken. Op de achtergrond zie je de houten vuurtoren, een decoratief object dat niet echt bedoeld is om mee te spelen, maar wel een heel leuke toevoeging is om je waterwereld mee te verrijken. Op bovenstaande foto zie je ook de Bouwstenen Waterwereld. Deze nieuwe set is te gebruiken als balans- en stapelspel, maar ook in het themawerk. We voegden verder diverse houten dieren van Lanka Kade toe en de dit jaar verschenen Sfeer stenen Thema Zee.

Ook nieuw dit jaar is de set Speelstenen – De Kust. Deze uitbreiding in de serie van Yellow Door heeft opdrukken van allerlei kleine zeedieren. Je kunt ze gebruiken met zand, klei of verf en ze zijn na gebruik prima schoon te maken. Een aanwinst die lang meegaat en tot de verbeelding spreekt. 

Alle producten uit dit blog