Wat doe je met Transparante Geo Vormen?

Soms is het leuk om net even wat meer van een product te laten zien dan in de standaard weergave mogelijk is. Vandaar dat we een aantal extra foto’s van de Transparante Geo Vormen hebben gemaakt om je te laten zien wat je er mee kunt. Zoals je op de foto kunt zien zijn ze transparant en kun je er iets in doen. In dit geval hebben we de kleurrijke familie er in gezet. Maar hoe pas je dit toe in je groep?

Het idee achter dit product is dat je de verschillende vormen kunt vullen met bijvoorbeeld water of zand. Elke vorm is aan 1 zijde volledig te openen, maar ook te sluiten met een klein dopje. Op de foto hieronder kun je dat goed zien bij de piramide. Met de transparante driehoek kun je de open zijde van de rode piramide sluiten. Met het kleine, ronde dopje kun je de opening in de transparante driehoek afsluiten.

Je kunt ervoor kiezen om de gesloten vormen aan te bieden en deze door kinderen te laten vullen met zand, water of bijvoorbeeld stukjes macaroni. Hierdoor krijgt de vorm meer gewicht en wordt het volume gevuld. Kinderen kunnen zelf de kleine dopjes erin drukken om de vorm af te sluiten.

Op bovenstaande foto hebben we de vormen op de lichttafel geplaatst, gevuld met vloeistof. Het licht dat door de vloeistof schijnt geeft een extra effect. Kleuren gaan zich mengen en schaduwen ontstaan. Je kunt de vormen ook met 1 zijde open aanbieden. Voor jonge kinderen (4-6) kan het nog wel wat lastig om zelf de hele zijde te verwijderen. Als je de hele zijde er uit hebt kun je ook grotere figuren in de vorm plaatsen (zoals op de bovenste foto gedaan is). Ook kun je dan eenvoudiger de inhoud overgieten van de ene vorm naar de andere vorm. Het leuke aan dit materiaal is dus dat je er mee kunt variëren en allerlei opdrachtjes kunt bedenken. De ene keer bied je de gesloten vormen aan, de andere keer de open vormen.

Zie je de gekleurde schaduwen? Geef de kinderen een zaklamp en laat ze lange en korte schaduwen maken, kleuren mengen, vormen creëeren en nog veel meer! Hele gewone vormen veranderen zo in bijzonder experimenteel materiaal. Heb jij dit materiaal al in gebruik en heb je een goed idee? Laat het ons weten via de Facebookpagina van Credu.nl.

Transparante Geo Vormen

 

 

Deel winkelmand