Verhalen schuiven = verhalen vertellen

Niet elk kind vind het eenvoudig om een verhaaltje te bedenken. Hoe kun je dat stimuleren? Door op een gestructureerde manier elementen aan te bieden, zoals praatplaten of verteldobbelstenen, waardoor een verhaaltje gevormd kan worden.

De prachtige kist ‘Verhalen Schuiven’ van Educo biedt hierin een nieuwe variant. De verhaaltjes ontstaan ook met losse elementen, maar die kun je achter elkaar plaatsen én schuiven. In de kist zitten twee achtergrondplaten, 32 grotere en kleine figuurtjes (zoals mensen, huizen, bomen en auto’s) en 2 houten staanders waarin de figuren geplaatst kunnen worden.

De kinderen kunnen samen verhaaltjes bedenken, de figuurtjes houvast geven. Plaats de bomen, schuif de auto’s en bedenk telkens weer nieuw combinaties en dus ook nieuwe verhaaltjes. Begin eenvoudig en plaats er dan telkens weer figuurtjes bij om het verhaal te veranderen of uit te breiden.

Ook op de verteltafel en 1-op-1 oefenen

Een prachtig product dat niet alleen allerlei verhalen oplevert, maar ook op de verteltafel een eye-catcher is. 

Omdat de kist ‘Verhalen Schuiven’ wel structuur biedt, maar tegelijk de vrijheid om telkens weer nieuwe combinaties te maken is het ook zeer geschikt om 1-op-1 met leerlingen met een taalachterstand te oefenen.

Zowel de bewaarkist als de figuurtjes zijn van hoge kwaliteit, zodat je er jarenlang veel vertelplezier van kunt hebben!

Deel winkelmand