Home Nieuws

Wat je nog meer kunt doen met zandvormen

Eenvoudig speelgoed kun je vaak op allerlei manieren inzetten voor educatief gebruik. In dit blog een voorbeeld aan de hand van simpele zandvormen. De plastic vormen kunnen natuurlijk in de zandbak of de zandtafel gebruikt worden, maar je kunt er ook spelletjes mee spelen. 

Laat kinderen bijvoorbeeld voorwerpen zoeken die met de betreffende letter beginnen of maak woorden met de letters. Ook in de schrijfhoek kun je deze letters prima gebruiken voor stempelen of door de lettervormen om te trekken.

Zandvormen Letters Zandvormen Cijfers

Welke lettervormen je kunt gebruiken

In ons assortiment vind je allerlei lettervormen. Soms krijgen we de opmerking dat de lettervorm niet klopt met de gebruikte letters in de leesmethode. Aan de ene kant is het mooi om consequent dezelfde vorm aan te kunnen bieden. Vooral voor kinderen die moeite hebben met het leren lezen kan dit houvast bieden. De andere kant van het verhaal is dat de kinderen via tablets, media, boeken en speelgoed al van jongs af aan in aanraking komen met allerlei verschillende lettervormen. Voor de meeste kinderen geen probleem en daarom is het aan te raden om hier in het onderwijs flexibel mee om te gaan. Voor ons ook een reden om in het assortiment te kiezen voor een breed aanbod met veel mogelijkheden en minder te letten op de specifieke lettervorm.

Op Credu.nl vind je een aparte categorie ‘Letters en Cijfers’ met verschillende soorten stempels, lettervormen en spelletjes.

Letters & Cijfers