Bioblo, de kleurrijke bouwplankjes

Een aanrader voor zowel jonge als oudere kinderen: Bioblo, de kleurrijke bouwplankjes. Met de plankjes, van 12 cm lang, 2,4 cm breed en 0,8 cm hoog, kun je zowel kleine als grote constructies bouwen. Kinderen bouwen torens, leggen lange rijen of maken mooie figuren met Bioblo. Bioblo laat zich uitstekend combineren met andere blokken en plankjes en staat garant voor vele jaren kleurrijk speelplezier. Wil je een aantal voorbeelden zien? Scroll dan verder op deze pagina.

Topkwaliteit: Licht van gewicht, maar supersterk

Bioblo is o.a. winnaar van de prestigieuze German Design Award en is in Europa gemaakt van 100% ecologisch duurzaam PEFC hout en gerecycled plastic. Bioblo kun je eenvoudig schoonmaken en de kleur gaat er niet af in de loop van de jaren, omdat het materiaal niet geverfd, maar door en door gekleurd is. De blokjes zijn machinaal geperst in een honingraatstructuur, hierdoor zijn ze niet alleen licht van gewicht en supersterk, maar ook deels doorzichtig wat een leuk effect en extra mogelijkheden geeft.

Bestel Bioblo

Waarom Bioblo?

  • Licht van gewicht, maar supersterk
  • Kleurrijk en deels transparant
  • Vrij spelmateriaal voor allerlei doelen
  • Voor kinderen van 3-12 jaar
  • Duurzaam en ecologisch product
  • Voor kleine en grote bouwwerken
  • Prikkelt de fantasie!
  • Stimuleert ruimtelijk inzicht

Bioblo: tips voor gebruik

Maak een hondenhok of een tunnel. Bouw huizen voor kleine figuurtjes of beestjes. Bioblo komt altijd van pas!

Bedenk reeksen, spelletjes met een kleurendobbelsteen of gebruik Bioblo als dominostenen.

Combineer met ander speelgoed en creëer je eigen wereldje Bioblo.

Bioblo: 3x educatief

Concentratie

Terwijl de jongere generatie gemakkelijk over de smartphone veegt en zoomt, worden sommige motorische vaardigheden steeds vaker verwaarloosd. Bioblo-stenen kunnen hier een belangrijke rol spelen, omdat ze de oog-hand- en de hand-hand-coördinatie sterk verbeteren, het fysisch-mechanische begrip vergroten en het uithoudingsvermogen en de concentratie trainen.

 

Teamwork

Veel dingen in het leven zijn makkelijker als je ze samen doet. Dit is een belangrijke les die je leert bij het bouwen met Bioblo. De kinderen stellen hun verschillende vaardigheden ter beschikking van de groep en leren op een speelse manier om rekening met elkaar te houden. Zo slagen zelfs de grootste bouwprojecten – mits er voldoende Bioblo-stenen beschikbaar zijn!

Frustratietolerantie

Met Bioblo-bouwstenen stabiel bouwen vraagt doorzettingsvermogen. Ze klikken tenslotte niet. Dit heeft echter het grote voordeel dat je tijdens het spelen nooit stenen van elkaar hoeft te scheiden! Bovendien traint de directe omgang met de zwaartekracht het geduld en de zogenaamde “frustratietolerantie” (bijvoorbeeld iemand per ongeluk alles omver gooit).