Onderwijs voor ieder kind

Wij vinden dat duurzaamheid verder gaat dan verantwoord speelgoed, het gebruiken van milieuvriendelijke verpakkingen en hergebruik van het opvulmateriaal. Duurzaamheid is ook investeren in kinderen die minder kansen hebben. Daarom werken we samen met een aantal goede doelen waar een deel van onze winst in geïnvesteerd wordt. Indirect draag je hier als klant van Credu.nl aan bij, maar de reden dat we dit hier delen is dat we graag extra aandacht willen vragen voor deze projecten. Samen kunnen we meer doen!

Graag gebruiken we daarom ons netwerk om Stichting Sparrow en Beautiful Kidz Namibia onder de aandacht te brengen. Zoek je voor je school, organisatie of privé een educatief project om te ondersteunen dan bevelen wij deze goede doelen van harte aan.

Kinderen in de Filipijnen die opgroeien in armoede moeten vaak net een stapje meer zetten om hetzelfde te bereiken als kinderen die niet in armoede opgroeien. Stichting Sparrow gelooft dat goed onderwijs niet afhankelijk mag zijn van status of rijkdom. Daarom geven ze kinderen in extreme armoede de kans om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Via een eigen studiehuis, met een team van leerkrachten en maatschappelijk werkers, geven ze op maat gemaakte begeleiding. Het doel daarvan is dat ieder kind een beroepsdiploma kan halen.

Stichting Sparrow

In de achterstandswijk Katutura en het dorp Ovitoto wordt door Beautiful Kidz Namibia hulp geboden aan kinderen in nood. Onderwijs staat centraal! De cijfers over de leefomstandigheden zijn ronduit schokkend. In drie van de vier gezinnen is er onvoldoende voedsel. Juist kinderen, die het meest kwetsbaar zijn, worden van deze omstandigheden gemakkelijk slachtoffers.

Via Beautiful Kidz Namibia krijgen honderden wezen en kwetsbare kinderen gratis onderwijs en naschoolse opvang. Daarnaast is de stichting betrokken bij verschillende jeugdwerkprogramma’s en een naaiatelier in de townships. 

Beautiful KIDZ Namibia