Het insectenhotel als leerzame speelhoek

Een insectenhotel is een leerzaam object om in de (school)tuin te plaatsen. Kinderen kunnen ontdekken wat voor beestjes erop af komen en leren hoe belangrijk het is om de natuur te helpen. Maar ook binnen kun je rondom het thema insecten een mooi hotel maken. Met een combinatie van natuurlijke materialen en spelmaterialen maak je eenvoudig een educatieve ontdekhoek rondom alles wat met insecten te maken heeft. 

Kinderen leren bijvoorbeeld dat kleine beestjes kwetsbaar zijn en daarom niet alleen bescherming, maar ook verstopplekken nodig hebben. 

Insecten gebruiken een insectenhotel ook als broedplek. Alle reden dus om met de kinderen te onderzoeken wat dit betekent en om de eigenschappen van verschillende insecten te vergelijken of om bijvoorbeeld verder te werken over het thema ‘bijen’. 

Inspiratie voor een insectenhotel

Voor het bouwen van een insectenhotel zijn de Kleine Tegels en Baksteentjes van Guidecraft heel geschikt. Ze zijn stevig (en verzwaard) om mee te bouwen en hebben gaatjes. Daarnaast zijn de speelelementen van Yellow Door heel geschikt, zoals de speelgrot en miniatuur boomstronk. Hierin kunnen de kinderen kleine beestjes echt verstoppen. Combineer met steentjes en stokjes en er ontstaat al snel een mooie speelplek!

Gesloten i.v.m. Zomervakantie

Op dit moment is Credu.nl gesloten wegens zomervakantie. Bestellingen plaatsen is mogelijk. Op 12 augustus is de eerste verzending van het nieuwe seizoen. Goede vakantie!


Lees meer