7x idee met de PlayTRAY

De nieuwe PlayTRAY wordt met veel enthousiasme ontvangen en ook wij zijn er meteen mee aan de slag gegaan. Wat is er veel mogelijk en wat kun je met veel materialen combineren. In dit blog laten we je 7 ideetjes zien voor het gebruik van de Inspire my play – PlayTRAY. Lees je liever eerst een uitgebreide beschrijving van de PlayTRAY, klik dan hier

1 – Groepjes maken en ordenen

De grote PlayTRAY heeft 6 kleinere bakjes die je erin kunt plaatsen. Deze kun je gebruiken voor het maken van groepjes, voor het klaarzetten van materialen of voor het verdelen van losse items, zoals hierboven gedaan is in het kader van letterherkenning. Helemaal onderaan dit blog vind je links naar de producten op de afbeeldingen.

2 – Vul de PlayTRAY

Ook zonder de kleine bakjes is de grote PlayTRAY met van alles te vullen. Water, zand, rijst of zoals hierboven afgebeeld met waterparels. Speel afhankelijk van het gekozen materiaal met bakjes, grijpers, trechters of een vergiet en geniet van heerlijk sensomotorisch spel. 

3 – Rollenspel met de PlayTRAY

De PlayTRAY kan zelfs gebruikt worden als babybadje, waarbij de deksel een commode wordt waar het badjasje al klaar ligt. Met een beetje fantasie krijgt de ronde bak telkens weer een andere functie.

4 – Combineer met spelmateriaal

Allerlei spelmateriaal kan gebruikt worden een eigen wereld te maken met de PlayTRAY als basis. In dit voorbeeld hebben de we de COBLO magnetische blokken gebruikt om een brug en torens te bouwen. Ook een combinatie van zand en blokken kan erg leuke resultaten en mooie bouwervaringen opleveren.  

5 – Onderzoeken en ontdekken

De PlayTRAY is bij uitstek geschikt om te gebruiken in een ontdekhoek. Elke kleine onderzoeker zal blij zijn met zo’n prachtige bak die telkens met nieuwe schatten gevuld kan worden.

6 – Materialen combineren

Wil je verschillende materialen aanbieden? Je kunt de bakjes in of naast de bak vullen met materialen, waarbij de kinderen in de bak kunnen spelen. Allerlei spelmateriaal kan hierbij een plek krijgen, maar ook natuurlijke materialen als steentjes en stokjes.

7 – Themawerk en knutselactiviteiten

Tot slot kun je de PlayTRAY inzetten bij themawerk en knutselactiviteiten. Gebruik de bakjes, deksel of bak om de materialen geordend aan te bieden. Mooi geordend materiaal werkt uitnodigend en inspirerend! 

Bestel jouw PlayTRAY

Producten uit dit blog

Naast de PlayTRAY zie je in dit blog diverse andere producten. We zetten ze hieronder voor je op een rij.

ACTIE SCHOOLSETS

10% korting op schoolsets!!! Credu.nl bestaat dit jaar 10 jaar! Daarom deze maand een tijdelijke actiekorting op een aantal populaire schoolsets.

Lees meer >