Afblijven! Of niet? Sensory Stenen en meer sensomotoriek

Blijf er af! Hoe vaak wordt het niet tegen een kleuter gezegd? En logisch, want als jij in een mooie porseleinwinkel loopt wil je niet dat jouw kleuter die prachtige schaal van een paar tientjes uit de handen laat vallen. Ook in een groepssetting op school of in de kinderopvang leren we kinderen heel bewust om netjes met het materiaal om te gaan, om spulletjes voorzichtig neer te zetten en nergens mee te gooien. Toch is het ook helemaal kleuter-eigen om overal aan te zitten. Kleuters leren door te voelen, met materiaal te gooien, door iets te laten vallen. Jonge peuters stoppen zelfs vaak nog van alles in hun mond om het materiaal te verkennen. Ze voelen structuren, herkennen vormen en ontdekken de eigenschappen van materiaal. Allemaal belangrijke ervaringen die nodig zijn voor hun verdere ontwikkeling.

Omdat de sensomotoriek zo belangrijk is vind je in ons assortiment verschillende producten die deze ontwikkeling stimuleren. Soms krijgen we weleens de vraag: Maar wat moet ik dan met dat product doen? In veel gevallen is het antwoord: Aan een kleuter of peuter geven, want die bedenken er zelf wel allerlei activiteiten mee. Maar soms kan het ook goed zijn om heel gericht opdrachtjes te geven. In dit blog laten we je een aantal materialen zien waarmee je de sensomotoriek kunt stimuleren, zoals met de nieuwe Sensory Stenen.

Nieuw: Sensory Stenen

Deze grote Sensory Stenen zijn ontworpen om kinderen zintuiglijke ervaringen op te laten doen. De stenen hebben allerlei vormen en patronen. Je kunt er allerlei voelspelletjes meedoen, maar je kunt ze ook gebruiken in de zandtafel.

De Sensory Stenen zijn gegoten uit een duurzame mix van hars en echte steen en hebben een diameter van 75mm. De inhoud van dit product: 8 stenen (vier verhoogd/hobbelig met cirkels, stippen, golvende lijnen en een raster en vier ingesneden/hol met cirkels, lijnen, zigzaglijnen en een spiraal)

Wat voel je? Wat zie je? Welke vorm is het?

Met de Sensory Vloercirkels ontdekken kinderen ook structuren, maar dan in het groot. Voel met je handen en met blote voeten en zoek dezelfde structuur. Erg leuk om met een blinddoek op te spelen in het speellokaal. De Sensory Vloercirkels zijn afwasbaar en stroef, dus kinderen glijden niet uit. Verder hieronder nog een aantal leuke producten om te kijken, te voelen, te horen en te ervaren. Sinds kort verkopen we ook de supermooie voelkist van Educo. Een item dat je bij ontzettend veel activiteiten kunt gebruiken en steeds weer tot de verbeelding spreekt. 

Meer uit dezelfde serie als de Sensory Stenen

In dezelfde reeks als de Sensory Stenen bieden we nog veel meer leuke producten. Allemaal erg duurzaam en multifunctionele inzetbaar en daarmee super geschikt voor educatief gebruik. De letterstenen, cijferstenen en emotiestenen heb je vast al eens langs zien komen op Facebook of Instagram en hebben al in heel veel peuter en kleutergroepen hun plek gevonden.

Zelf maken? We lezen nog weleens: O leuk, kunnen we zelf ook wel maken. Natuurlijk kun je zelf op een steen cijfers of letters schrijven en daar hele leuke activiteiten mee doen, maar het mooie van deze stenen is dat de cijfers, letters en emoties er volledig in gegraveerd zijn, waardoor de opdruk veel minder snel slijt. De ‘stenen’ zijn gemaakt van een combinatie van hars en gemalen steen en daardoor ook niet zo hard als echte stenen. Ook zijn ze mooi plat en ideaal van vorm, zodat ze makkelijk in de hand liggen. Dus meer dan zomaar een serie steentjes en echt producten waar je jarenlang plezier van hebt. 

ACTIE SCHOOLSETS

10% korting op schoolsets!!! Credu.nl bestaat dit jaar 10 jaar! Daarom deze maand een tijdelijke actiekorting op een aantal populaire schoolsets.

Lees meer >