Wow! Wat vinden we in de ontdekhoek?

De afgelopen paar jaar heeft die ontdekhoek in de meeste kleutergroepen een vaste plek gevonden. Ontdekken is HOT, maar geen hype. Steeds meer wordt het belang gezien van het experimenteren met materialen. Kleuters ontdekken door allerlei materialen te combineren. In dit blog zetten we een aantal nieuwe of populaire materialen voor je op een rij.

Werken met water en zand heeft altijd al bij ontdekken gehoord. Door oude en nieuwe materialen te combineren blijft het interessant voor kinderen. Waar je in iedere geval nooit genoeg van kunt hebben is maatbekers in verschillende soorten en maten. Kinderen komen spelenderwijs in aanraking met allerlei inhoudsmaten en kunnen zand of water overgieten in grotere en kleinere bekers en ervaren zo het verschil in inhoud. Over zand gesproken, de zandloper is een eenvoudig hulpmiddel in elke ontdekhoek. Kinderen experimenteren zo niet alleen met inhoud, maar ook met tijd en bedenken hier al snel allerlei spelletjes mee.

De ontdekhoek is ook voelen, tasten, en kijken. Met de blinddoek op ‘kijken’ kinderen opeens heel anders naar materialen. Combineer met een magneetstaaf en laat hen blind zoeken naar dat wat magnetisch is op tafel. Wat een verrassing als je de blinddoek afdoet en er opeens allemaal paperclips, fiches of ringetjes aan zitten! Wat kijken en ontdekken betreft zijn de eenvoudige, kleurrijke spatels ook een superleuk product. Kinderen ‘mengen’ kleuren door de spatels op elkaar te leggen. Extra effect creëer je door hierbij de lichttafel te gebruiken.

In een ontdekhoek speelt kijken sowieso een belangrijke rol. Nog leuker wordt het als alles heel dichtbij komt. Dat kan met een eenvoudig vergrootglas, maar ook met een echte kindermicroscoop of een verrekijker, waarmee jouw leerlingen zelf nieuwe ontdekkingen kunnen doen én heerlijk kunnen spelen.

In de categorie ontdekken en experimenteren vind je nog veel meer leuke materialen! We doen ons uiterste best de voorraad in de komende maanden goed op peil te houden i.v.m. jaarbestellingen. Mis je een product of heb je een vraag over de levering? Bel (085-4018982) of mail (info@credu.nl) gerust. We beantwoorden graag je vragen.