Houtschijven, daar kun je wat mee

houtschijven voor bouwhoek

We hebben weer een partij binnengekregen: Houtschijven. Een eenvoudig product, maar wat kun je er veel mee. We leveren 1 kg mooie schone houtschijven in een zak van 1 kg. Ideaal voor knutselen, maar ook voor rekenactiviteiten en decoratie. In dit blog geven we je een paar ideeën.

Bouw je dierentuin

Op de afbeelding hierboven zie je dat de houtschijven samen met de houten stokjes gebruikt zijn om een dierentuin te maken. De wilde dieren hebben hun plek gekregen door de schijven met sterke lijm op elkaar te lijmen. Leuk materiaal dus voor in de bouwhoek, maar ook voor decoratie op een verteltafel of bij een minituintje.

houtschijf3

Decoreer en combineer

Natuurlijke materialen spreken sowieso tot de verbeelding als het om decoratie gaat. Je kunt de houtschijven bijvoorbeeld bestempelen met kleine letterstempels en er een gaatje in boren. Leuk als hanger aan een cadeautje of als versiering in huis of school.

houtschijf1

Ook bij rekenactiviteiten 

Tot slot nog een rekentip: Tellen, spelletjes maken, aantallen leggen en sorteren. De houtschijfjes lenen zich uitstekend voor dit soort activiteiten en zijn hiermee niet alleen decoratief, maar ook in te zetten als leerzaam verbruiksmateriaal.

Bestel Houtschijven