Speelgoed combineren met natuurlijke materialen

Speelgoed zit niet alleen maar in een doos. Speelgoed is overal. Kinderen combineren moeiteloos bestaande materialen met nieuwe spelmaterialen. En wat is het leuk om dat te stimuleren: Een paar stokken worden een afscheiding, een baksteen wordt een tribune of een houten plank de achtergrond van een landschap. In dit blog hebben we een aantal nieuwe en populaire materialen gecombineerd ter inspiratie. 

Op de afbeelding hebben we de nieuwe set baksteentjes gecombineerd met echte, grote bakstenen. De Waytoplay baan heb je vast vaker langs zien komen als je regelmatige bezoeker van Credu.nl bent. Het laat zich dan ook makkelijk combineren en is in alle opzichten een flexibel product! De houten stokjes zijn decoratief en mooi gedroogd, zodat je ze lang kunt gebruiken.

Met poppetjes breng je de gemaakte ‘wereld’ tot leven. Gebruik Playmobil-, LEGO- of Plantoys poppetjes om heerlijk te spelen en zo allerlei verhalen en avonturen te bedenken. Dit is niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Tip: Speel zelf een tijdje mee met de kinderen en volg hun verhalen. Zo ontdek je of een kind eenvoudig zelf verhaaltjes kan bedenken, of dat het daar moeite mee heeft. Stimuleer de kinderen in dat wat ze bedenken om zo tot een optimale leerervaring te komen.

De producten uit dit blog

Meer natuurlijke materialen

Op de foto’s in dit blog hebben we houten stokjes gebruikt. In het assortiment van Credu vind je meer materialen om het spel een natuurlijke touch te geven. Hieronder een aantal voorbeelden: