Stapelcijfers, nu ook in grote sets

Met Stapelcijfers kun je stapelen en tellen, bouwen en vermenigvuldigen, hoeveelheden vergelijken, meten en kleine sommetjes te maken. Elk cijfer heeft een vaste hoogte, die in verhouding staat tot de andere cijfers. De 6 is dus 2x zo hoog als de 3, de 8 is 2x zo hoog als de 4. 

Naast de versie in Montessori kleuren zijn er nu ook blanco sets verkrijgbaar. Het voordeel van deze sets is vooral dat ze een stuk voordeliger én ook als grote sets beschikbaar zijn. De grote sets zijn ideaal voor groepjes kinderen die naast elkaar of samen werken. Ook worden de grotere sets geleverd in een handige bewaarzak.

Het herhaald optellen van getallen vormt ook het begin van het leren van de tafels. Zelfs kinderen die de getallen nog niet echt herkennen, komen door de hoogtes te  vergelijken spelenderwijs in aanraking met de tafels. 3+3+3=9, dat is evenveel als 3+6=9 of 1x 9. De maat geeft aan welke blokjes getalsmatig aan elkaar verbonden zijn. Zou je in bovenstaand plaatje per ongeluk de 4 gebruiken, dan kom je te hoog uit. Het materiaal is dus in zeker zin zelfcorrigerend.

Re-Wood® Stapelcijfers bestellen

De Stapelcijfers zijn gemaakt van gerecycled houtmateriaal dat lang meegaat. De grotere sets worden geleverd met een handige bewaarzak.