8 tips voor het gebruik van COBLO Letters

Voor de prachtige gekleurde bouwblokken van COBLO zijn nu ook letters beschikbaar! Wij laten zien hoe het werkt en hoe je ze kunt gebruiken om kinderen op een speelse manier te leren lezen. Elke letter heeft exact de grootte van een vierkant COBLO-blok. Omdat het blok magnetisch is blijven de letters er goed op ‘plakken’. En met goed, bedoelen we ook écht goed. De letters vallen er zelfs niet af als je schudt! Toch kunnen kinderen ze er eenvoudig weer af halen en telkens opnieuw combinaties maken. We geven je een aantal tips voor het gebruik.

Letters bestellen

1. Hakken en plakken

Plakken dat doen deze letters dus wel :). Als je de COBLO blokken plat naast elkaar neerlegt, trekken de magneten naar elkaar toe. Ge je ‘hakken en plakken’ met letters en woorden, dan plakken de letters hier dus letterlijk aan elkaar. Elke set bestaat uit meer dan 60 letters, dus zelfs met 1 set kun je al heel wat verschillende woordjes maken. Voor een onderwijssituatie kan het handig zijn om meerdere sets te gebruiken. Dan worden de mogelijkheden nog groter.

UPDATE: OOK LETTERS EN WEGEN

In aanvulling op de letters zijn er sinds 9 december 2023 ook COBLO Cijfers en COBLO wegen beschikbaar. Ook deze ‘plak’ je eenvoudig op de magnetische blokken. Een aanwinst voor elke COBLO-liefhebber!

2. Hulpmiddel bij themawerk

Letter van de week, woord van de week, een belangrijk woord uit het thema waar je over werkt. Al deze elementen kun je een extra dimensie geven met de COBLO letters. De vrolijke letters (en blokken) geven je thema kleur!

3. Puzzelen met letters

Maak woordjes en puzzel deze aan elkaar met de magnetische blokken. Zo kun je ook de al wat gevorderde lezer spelenderwijs extra uitdagen. De blokken onder de letters zorgen voor een goede ‘klik’.

4. Beginletters oefenen

Maak bakjes met de COBLO blokken. Plak er een beginletter (p) op en laat de kinderen voorwerpen met dezelfde beginletter (paard) in de bakjes leggen. Een spelletje dat ook al snel zelfstandig te spelen is, waarbij kinderen elkaar uitdagen met telkens andere letters en voorwerpen.

5. Lettermuur

Zoals gezegd zijn de letters zelf niet magnetisch, maar blijven ze wel plakken op magnetische ondergronden. Zo kun je een lettermuur maken door magnetisch tape op de muur te plakken. 

De magnetische tape is te koop in onze winkel op rol van 3 meter. Je kunt er een stuk afknippen en het met de zelfklevende kant op de muur bevestigen. Daarna kun je de COBLO letters eraan hangen en telkens nieuwe combinaties maken. 

6. Spelend leren

Woorden krijgen betekenis door ze in betekenisvolle situaties te laten zien. Zo leren kinderen (ook als ze nog niet zelf kunnen lezen) begrijpen dat elke combinatie van letters een andere betekenis heeft. Een eerste begin van letterherkenning ontstaat door letters in het spel te verwerken. 

7. Rijmen

In praktijk zul je zien dat de letters niet alleen in combinatie met de COBLO blokken, maar ook los vaak gebruikt zullen worden. Bijvoorbeeld om te rijmen…

8. Combineer met de magneetstaaf

…of door een magneetstaaf te gebruiken. De losse COBLO letters kunnen eenvoudig opgepakt worden met een magneetstaaf.

Bestel COBLO letters

We hopen je met dit uitgebreide blok een goede impressie te hebben gegeven van de vele gebruiksmogelijkheden. Volg ons op Instagram voor meer tips en ideetjes of deel je eigen idee met ons.  Bestellen kan via onderstaande link. Heb je nog geen COBLO? Klik dan op de button ‘meer COBLO’.

Bestel Letters Meer COBLO

Producten die je ziet in dit blog